RSS
Berichten
Commentaar

Lichtelfest SchneebergWanneer u aan Duitse kerstmarkten denkt, heeft u misschien ook het beeld van witte straten en daken, dansende sneeuwvlokjes en romantisch verlichte kraampjes voor de geest. – Dit is vaak het plaatje dat men verwacht en dat bijna net zo vaak anders uitpakt: ineens is het miezerig weer, 8 graden boven nul en loopt iedereen met de ziel onder de arm over de grijze pleintjes.

Niet zo vandaag in Schneeberg: een kerstmarkt en een winterse sfeer die uit een sprookjesboek zou kunnen komen. De kou en de glühwein toverden roze kleur in de gezichten, de sneeuw op de daken en wegen weerkaatste de honderden lichtjes die in de ramen en bomen straalden en de bergman-orkesten zorgden voor de muzikale versterking van deze idyllische sfeer.

Zoals de video aantoont, werden alle zintuigen moeiteloos in kerststemming gebracht. Of het nou een vloek of zegen is dat de talloze geuren en smaken van de verschillende lekkernijen niet via youtube te overdragen is, laat ik aan uw eigen inschatting over. – Volsta het te schrijven dat een braadworst, een stuk kerststol of een aantal warme kastanjes net zo bij een kerstmarkt in het Ertsgebergte horen als de kraampjes met de meest uiteenlopende handgemaakte kerstversieringen: houten lichtboogjes, kerstpiramides, rookmannetjes en natuurlijk de notenkrakers. – Het een hoort bij het ander en alles bij elkaar zorgt voor een onvergetelijke voor-kerst-beleving. Mits u dit niet zelf kunt meemaken, geniet dan van onze kleine video en misschien vindt u in onze webwinkel een passend cadeau – voor uw dierbaren of voor uzelf.

Comments are closed.