RSS
Berichten
Commentaar

Lichtboog WintersportHet kerstfeest is in de loop der jaren een steeds belangrijker feest geworden waar familie en vrienden bij elkaar komen, en waar veel waarde wordt gehecht aan een gezellige sfeer. Veel mensen doen in de donkere dagen voor de kerst, en tijdens de kerstdagen, daarom extra hun best om het interieur mooi te versieren en gezellig te verlichten.

Er is al een breed aanbod aan stijlen en thema’s voor de kerst en Het Bergmannetje wil dit aanvullen met exclusieve houtsnijkunst voor personen met een verfijnde smaak. In onze webwinkel www.ertsgebergte.com vindt u prachtig gedetailleerde houten (kerst)figuren die in het Ertsgebergte vervaardigd worden. De vormen, kleuren, het materiaal en de productiemethoden grijpen terug op eeuwen oude tradities.

Deze houtsnijkunst vindt zijn oorsprong in de mijnbouw en biedt een ambachtelijke kwaliteit en duurzaamheid die tegenwoordig nog maar moeilijk te vinden is. De prachtige details en verfijnde houtsnijkunst maken de figuren zo bijzonder dat zij niet alleen verzameld, maar ook vaak als bijzonder cadeau over de hele wereld verzonden worden. Het betreft prachtige lichtbogen, betoverende muziekdozen, fascinerende draai-piramides, gemoedelijkheid verspreidende rookmannetjes, serieus kijkende notenkrakers, waardige bergmannen en zachtaardige engelen.

De regio waaruit deze houtsnijkunst komt is het ertsgebergte en het er naast gelegen Vogtland. Dit gebied staat bekend om de bijzondere kerstsfeer, de bergparades en de bijzonder gezellige en traditionele kerstmarkten. De kerstliefhebber komt hier dan ook ruim aan zijn trekken. We hopen dat wij met onze houtsnijkunst uit het Ertsgebergte kunnen bijdragen aan een gezellige, warme en vooral lichte kerst.

Comments are closed.